Quantile бендови – индикатор

Quantile бендови – индикатор

5876
0
Сподели

Quantiles :

Во статистиката и теоријата на веројатност, quantiles are cutpoints dividing the range of aверојатност дистрибуција into contiguous intervals with equal probabilities, или поделба на забелешките во примерок на ист начин. Постои една quantile помалку од бројот на групи создадени. Такаквартали се трите намалување на поени, кои ќе се делат на базата во четири еднакви големина на групи (cf. прикажан пример). Заеднички quantiles имаат посебни имиња: на пример квартал, десетина (создавање 10 групи: видете подолу за повеќе). Групите создадени се нарекува половини, третини, четвртини, итн, иако понекогаш условите за quantile се користат за групи создадени, наместо за намалување на поени.

qQuantiles are values that partition a finite set of values intoq subsets of (близу) еднакви големини. There areq − 1 of theq-quantiles, one for each integerk satisfying 0k < q. Во некои случаи, вредноста на quantile не може да биде уникатно утврдени, as can be the case for theсредната (2-quantile) на единствен веројатност дистрибуција на еден збир на дури големина. Quantiles исто така, може да се примени на континуирана дистрибуции, providing a way to generalizeстатистика ранг to continuous variables. When theфункција кумулативна распределба of aслучајна променлива is known, наq-quantiles are the application of thequantile функција (наинверзна функција одфункција кумулативна распределба) to the values{1/q, 2/q, ..., (q  1)/q}.линија индикатор средината не е врз основа на падините на средината quantile. Наместо тоа, таа е комбинација од двете надворешни quantiles. Кога и двете надворешниот quantiles се покажува истиот “тренд” бојата на средината quantile е иста како и на надворешниот quantiles, инаку тоа е “неодредена” (сиво, ако имате потреба при користење на зададените подесувања). 

Индикатори MT4 – Упатства за преземање

Quantile бендови – индикатор е Metatrader 4 (MT4) индикатор и суштината на forex индикатор е да се трансформира акумулираните податоци историја.

Quantile бендови – индикатор дава за можност да се детектираат различни особености и модели во динамиката на цените, кои се невидливи за голо око.

Врз основа на оваа информација, трговците може да се претпостави понатамошно движење на цените и да се приспособат својата стратегија за тоа.

Како да инсталирате Quantile бендови – indicator.mq4?

 • Преземете Quantile бендови – indicator.mq4
 • Копија Quantile бендови – indicator.mq4 на вашиот Metatrader Директориум / експерти / индикатори /
 • Започнете и рестартирајте го вашиот Metatrader клиентот
 • Изберете табелата и временска рамка каде што сакате да ги тестираат вашите индикатор
 • Барај “Прилагодено Индикатори” во вашиот Навигатор претежно во вашата Metatrader клиентот
 • Десен клик на Quantile бендови – indicator.mq4
 • Прикачи на графикон
 • Изменете ги прилагодувањата или притиснете OK
 • Индикатор Quantile бендови – indicator.mq4 е достапен на вашиот Графикон

Како да се отстрани Quantile бендови – indicator.mq4 од вашиот Metatrader 4 Графикон?

 • Изберете ја табелата каде што е показател работи во вашиот Metatrader клиентот
 • Десен клик во табелата
 • “Индикатори листа”
 • Изберете го индикаторот и избришете
XM-не-депозит бонус

Индикатори MT4 Преземете подолу:

НЕМА КОМЕНТАРИ

Оставете Одговор